Varttinuiva

(nuiva tarkoittaa tässä yhteydessä ns. maahanmuuttokriittistä)

Varttinuiva ei taas tarkoita vielä mitään, mutta haluaisin antaa sanalle sisältöä. Itse ainakin koen olevani juuri sellainen. Painotetaan kuitenkin, että jakaantuneessa keskustelussa varttinuivakin on nuiva.

Vertauskuvia käyttäen voisin verrata maahanmuuttokritiikkiä kenkään. Se tavallaan sopii hyvin jalkaan, mutta jossain siellä on pieni kivi, joka hiertää. Kivi ei ole niin suuri, että tekisi mieli kääntää koko kenkä ylösalaisin sen poistamiseksi, mutta toisaalta pienikin kivi alkaa pidemmän päälle tuntua sangen ärsyttävältä kiusalta. Mikäli asian jättää kokonaan käsittelemättä, saattaa se lopulta tehdä jalkaan haavan ja sen jälkeen kengän pitäminen vasta kivuliaalta tuntuukin, ellei muutu kokonaan mahdottomaksi. 

Puhutaan ilman vertauskuvia. Minusta perusajatus maahanmuuton kritisoinnissa on varsin kannatettava. Ulkomailla on kiistatta maahanmuuton seurauksena ongelmia, joita en Suomeen haluaisi. Kehitys kuitenkin ainakin näyttäisi kulkevan juuri sitä kohti. Myös takaperoiset, joskus jopa barbaariset uskonnolliset tavat tuntuvat luotaantyöntäviltä ilmiöiltä. Pyrin kirjoittamaan näistä tarkemmin joskus tulevaisuudessa.

Kivenä kengässä on ajoittain kuitenkin eräät mielipiteet, joita ei enää parhaalla tahdollakaan voi sanoa yksittäistapauksiksi. Suurinta osaa nämä mielipiteet eivät tietenkään edusta. Nämä mielipiteet kuitenkin edustavat ajatusmaailmaa, joka ei tunnu yhtään paremmalta vaihtoehdolta kuin maahanmuuton kielteiset ilmiöt. Näitäkin pyrin käsittelemään.