Verrattuna vuoden takaiseen veritekoon on tätä hankala laittaa suomalaisen maahanmuuttopolitiikan syyksi. Lähtien nyt siitä olettamuksesta, että kaverit olivat ihan puhtaita rehellisiä yrittäjiä tähän saakka. Talousvaikeudet ja siitä koituva stressi saattavat laittaa itse kunkin päähän vaikka kuinka epätoivoisia ajatuksia ja siihen voi tosiaan sanoa, että -han suomalaisetkin. Tämä ei tietenkään tarkoita, että mikään muu kuin kova linnatuomio ja karkoitus tulisivat kyseeseen.

Itse olen siis puhtaasti sitä mieltä, että tällä valitettavalla tapauksella ei ole mitään käyttöä maahanmuuttopoliittisessa keskustelussa. Korkeintaan tällä kertaa voitaisiin perustellusti syyllistää suomalaista kotouttamispolitiikkaa jos sille tielle halutaan lähteä. Maahanmuuttajia kun on nimenomaisesti kannustettu työvoimatoimistossa erilaisilla pitsanpaistokursseilla lähtemään alalle, joka alkaa nykyisin jo kärsiä selkeästä ylitarjonnasta. Minullekin kolahtaa postiluukusta joka viikko jonkin uuden pitsakebab-paikan esite, joten täytyy ihmetellä mistä niihin kaikkiin riittää asiakkaita? 

Ylitarjonta on tietysti myös alentanut tasoa ja nykyisin pitääkin jo tarjota jotain vähän erikoisempaa kuin kuin se "kinku-salaamipitsa" 4,90 ja ripuli kaupan päälle. Itse käyn yleensä vain paikoissa, joissa peruspitsa maksaa vähintään 7 euroa, joka kielii paitsi rehellisestä yrittäjästä myös yleensä paremmasta laadusta ja siistimmästä atmosfääristä. 

Minun ja varmaan suuren enemmistön mielipide asiasta ei kuitenkaan estänyt SDP:n haaskalintuja riekkumasta kuolleiden haudalla omaa poliittista agendaansa kyynisesti ajaen. Päivi Lipposen ja Kimmo Kiljusen ulostulot olivat täysin törkeitä eikä niitä voi millään vähäisellä pahoittelulla antaa anteeksi. Erityisesti Lipposen oksennus oli lähes anteeksiantamaton kansanedustajan tasoiselta poliitikolta ja se todella paljasti, että hän oli ilopissata housuihinsa siitä värinästä, minkä mahdollinen suuren luokan rasisti-isku olisi poliittisten mahdollisuuksien muodossa hänelle tarjonnut. Hän näki itsensä kiihottuneen kansanjoukon edessä suurena johtajana armeija takanaan. Kiljunen sentään oikeastaan ehdotti suoraan poliisille mahdollisuuksia vaientaa toisinajattelijat, jotka syövät demareiden kannatusta. Rehellisyydestä pisteet. 

Lipposen korppikotka ei postauksessaan antanut edes mahdollisuutta sille, että kyseessä olisi jokin muu kuin rasistinen isku. Spekuloinnin olisi voinut antaa anteeksi, jollaisena hän toki nyt yrittää asian esittää. Se, että hän poliitikkona varmisteli paikkaansa kansanliikkeen johtohahmona äänivyöryn syleilemänä on pelkkää kyynistä laskelmointia uhrien kärsimyksellä.